
טולוז היא אחת הערים הגדולות בדרום צרפת ויכולה להיות נקודת פתיחה מצוינת לטיול בפרובאנס או באלפים הצרפתיים שהם אזורים נהדרים לטיול. העיר משלבת היסטוריה עשירה עם תרבות מודרנית וחדשנות, ומציעה חוויה מגוונת למבקרים. תוכלו לשוטט בעיר העתיקה היפה, לבקר במוזיאונים רבים ומגוונים, וליהנות במיוחד עם ילדים באטרקציות ייחודיות כמו מוזיאוני התעופה והחלל.
אטרקציות בטולוז
מרכז העיר

בזיליקת סן סרנין (La basilique Saint-Sernin)
אתר: sernin.
בזיליקה מרשימה מאוד שהיא חלק ממורשת עולי הרגל לסנטיאגו דה קומפוסטלה שבספרד, אחד המקומות המקודשים לנצרות באירופה בימי הביניים. הכנסייה נבנתה במאה ה-11 בסגנון אדריכלות רומנסקי, שניסה לשחזר את העיצוב הקלאסי של האדריכלות הרומית. המבנה כולל מגדל פעמון מפואר, שערים מעוטרים, ואורגן גדול המוסיף לאווירה ההיסטורית והדתית המיוחדת במקום.
המיניאטור בתערוכת La Halle de La Machine.
ניתן לקנות כרטיס מראש באתר הזה.
אולם תצוגה ייחודי שבו מוצגת תערוכה מרהיבה של חפצים מכניים שנוצרו על ידי אמנים ומהנדסים. גולת הכותרת היא המינוטאור – יצור מכני ענקי בגובה 14 מטרים ובמשקל 7 טון, המסוגל לנוע. מראה ממש מהפנט. התערוכה כוללת עוד מכשירים מכניים מרתקים.
נוטר דאם דה לא דוראד (Notre-Dame de La Daurade).
כתובת: 1 Place de la Daurade.
כנסייה יפהפייה שנבנתה במאה ה-19 על חורבותיה של כנסייה עתיקה מהמאה ה-5. אמנם בימים אלה הכנסייה סגורה למבקרים בשל שיפוצים, אך עדיין ניתן להתרשם מהמבנה החיצוני המרשים ולהציץ אל ההיסטוריה שהוא משמר.

הוטל ד'אסזה רנסאנס (Hôtel d'Assézat).
כתובת: Place d'Assezat.
ארמון מרשים שנבנה במאה ה-16 על ידי אחד מעשירי טולוז. כיום שוכן בו אוסף האמנות של קרן במבר, הנחשב לאחד מאוספי האמנות החשובים בעיר, הכולל יצירות מופת של אמנים ידועים.
כיכר הקפיטול (Place du Capitole).
אחת הכיכרות היפות והמרשימות בצרפת. כיכר רחבת ידיים זו מוקפת בבניינים אלגנטיים מהמאה ה-18 וה-19, ומשמשת מרכז תוסס עם מסעדות ובתי קפה.
ארמון הקפיטול. (Le Capitole).
בניין אייקוני בעיר, המשמש כיום כבית העירייה והתיאטרון המקומי. חזית המבנה מתאפיינת בשמונה עמודים מרשימים המובילים לכניסה גרנדיוזית.
כנסיית היעקובונים (Couvent des Jacobins).
כתובת: 20 Place Sainte-Anne.
כנסייה רומית-קתולית מהמאה ה-13, שנבנתה מלבנים אדומות. היא מפורסמת בזכות קמרון דמוי עץ דקל בחזיתה. כיום המבנה משמש גם כמוזיאון המציג את ההיסטוריה של המסדר הדומיניקני.
גשר פון נף (Pont-Neuf).
למרות שמו, שמשמעותו "הגשר החדש", מדובר בגשר העתיק ביותר בעיר שחוצה את נהר הגארון. הוא נבנה במאה ה-16 ויש בו בקשתות לא סימטריות המייצגות רגלי אריה. בקצה אחד של הגשר יש גלריית צילומים מעניינת.
גן Grand Rond.
כתובת: Rond-point Boulingrin.
פארק ירוק בלב העיר המשלב גנים מטופחים עם פסלים ייחודיים, ביניהם הפסל "דוד מנצח את גליית". מקום מושלם למנוחה או לטיול רגלי באמצע הטיול שלכם.
תעלת דו מידי (canal du midi).
תעלה היסטורית, אתר מורשת עולמית של אונסק"ו, המחברת בין טולוז לים התיכון. התעלה נבנתה בתקופת לואי ה-14 ושופצה במאה ה-20. כיום ניתן לשוט בתעלה או לרכב לאורך גדותיה, מה שמעניק חוויה פסטורלית ומיוחדת.
חלקים אחרים של העיר

- הגן הבוטני (Jardin des Plantes) כתובת: 31 Allée Jules Guesde. הגן נמצא במרחק קטן ממרכז העיר. גן בוטני מאוד יפה עם הרבה מאוד פסלים קלאסיים. נמצא קרוב למוזיאון ההיסטוריה של הטבע וכדאי לשלב את הביקור בשני המקומות.
- Aeroscopia. אתר: aeroscopia. כתובת: 1 Allée André Turcat. מוזיאון יפה מאוד שעוסק בתעופה. המוזיאון גדול מאוד ומציג מטוסים רבים ואת ההיסטוריה של עולם התעופה.
- עיר החלל (Cité de l'Espace). אתר: hcite-espace. כתובת: Jean Gonord. נמצא במרחק של כשישה ק"מ ממרכז העיר. מוזיאון שמתאים לילדים על טיסות לחלל. המוזיאון מאוד אינטראקטיבי. ניתן לקנות כרטיסים מראש באתר הזה.
- המרכז של AIRBUS. אתר: manatour. כתובת: 38 Avenue Jean Monnet. חברת ייצור המטוסים איירבוס מציגה במקום מספר מטוסים בתהליכי הרכבה שונים. בדרך כלל צריך להרשם כמה ימים מראש כדי להבטיח מקום בסיור.
מוזיאונים בטולוז
- מוזיאון דז אוגוסטין (Musée des Augustins). אתר: augustins. כתובת: 21 Rue de Metz. מוזיאון לאומנות יפה שנמצא בתוך מבנה כנסייתי ישן מהמאה ה14.
- מוזיאון סנט ריימונד (Musée Saint-Raymond). אתר: saintraymond. כתובת: 1 ter Place Saint-Sernin. מוזיאון במרכז העיר שמציג בתוכו חפצים ופסלים רבים מהתקופה הרומית שנמצאו באזור טולוז.
- מוזיאון ההיסטוריה של הטבע (Muséum d’Histoire Naturelle). אתר: museum. כתובת: 35 Allée Jules Guesde. נקרא גם כן לפעמים מוזיאון טולוז. מוזיאון גדול ומרשים שיכול להציע בילוי לכל המשפחה ליום שלם. יש במוזיאון תערוכות על צמחים, בעלי חיים, חלל, בני אדם ועוד. יש בקומת הכניסה שלד ענק ומרשים של פיל. חלק מהתצוגות הן אינטראקטיביות. ליד המוזיאון נמצא הגן הבוטני וכדאי לשלב בביקור בין שני המקומות.
- מוזיאון Les Abattoirs. אתר: lesabattoirs. כתובת: 76 Allées Charles de Fitte. מוזיאון לאומנות שנמצא על הגדה שנייה של הנהר. המוזיאון נמצא בתוך בית מטבחיים ישן שהוסב למבנה אומנותי. יש למוזיאון גם גן יפה מאוד שמשקיף על הנהר.
- מוזיאון ג'ורג' לאביט. אתר: georgeslabit. כתובת: 17 Rue du Japon. נמצא בתוך גן אקזוטי ומציג אומנות אסייתית ואפריקאית.
- המזויאון של טולוז הישנה (Vieux-Toulouse). אתר: toulouse. כתובת: 7 Rue du May. בניין ישן שמציג את טולוז העתיקה.
כרטיסים להופעות בטולוז
- כדי להזמין כרטיסים להופעות או לקונצרטים בזמן החופשה שלכם בטולוז, ניתן להכנס לאתר של ticketmaster. האתר הזה מרכז חלק לא קטן מההופעות והאירועים שמתרחשים בעיר וניתן לקנות דרכו כרטיסים להופעות השונות.
- אם לא מצאתם באתר הזה הופעה שמתאימה לכם, ניתן גם להכנס לאתר של viagogo. קחו בחשבון שהאתר הזה מתווך ומוכר כרטיסים מאנשים פרטיים אחרי שהם קנו אותם, ולכן המחירים של הכרטיסים עלולים להיות יותר יקרים מהמחיר המקורי שלהם. שימו לב שהמחיר שמבקשים מכם הוא לא גבוה מדי. הרבה פעמים זו הדרך הטובה ביותר למצוא כרטיסים בטולוז.
מלונות מומלצים בטולוז
- מלון La Cour des Consuls. מלון חמישה כוכבים מצויין במרכז העיר טולוז. המלון הוא מלון ספא מפנק ונעים, ומאוד מומלץ למי שמחפש מלון ברמה גבוהה בעיר העתיקה.
- מלון Le Grand Balcon. מלון ארבעה כוכבים שנמצא במרכז טולוז עם עיצוב מתחילת המאה הקודמת. המלון נמצא ממש ליד כיכר הקפיטול. המיקום המושלם מצטרף למלון ברמה מאוד גבוהה.
- מלון Villa du Taur. מלון מצויין בלב טולוז עם עיצוב מודרני ומעניין. המלון מתאים מאוד לזוגות כי יש בו אווירה רומנטת מאוד. פחות מתאים למשפחות.
- מלון Ibis Styles Toulouse Capitole. מלון יחסית זול במרכז העיר טולוז. החדרים נקיים ונעימים. המלון נותן תמורה טובה מאוד למחיר.
- מלון דירות Privilège Appart Hôtel Clément Ader. מלון דירות מרווח במרכז העיר טולוז. הדירות מאובזרות היטב עם מדיח כלים ומיקרוגל, ויש לידם בריכת שחייה מחוממת, מרכז כושר וסוואנה.
- מלון ליד שדה התעופה NH Toulouse Airport. מלון מצויין שנמצא בתוך שדה התעופה של טולוז. מתאים מאוד למי שמגיע לטולוז בשעה מאוחרת או שיוצא מטולוז בשעה מוקדמת.

טולוז עם ילדים
יש לא מעט דברים שיכולים לעניין ילדים בטולוז. אם אתם נמצאים עם ילדים לא כדאי לוותר על מוזיאון החלל, המרכז של איירבוס וגם על הגן הבוטני בשילוב עם המוזיאון להיסטוריה של הטבע. נציין עוד מספר אטרקציות לילדים שניתן להנות מהן בטולוז.
- הגלגל הענק של טולוז. כמו בהרבה ערים אירופאיות אחרות גם בטולוז יש גלגל ענק שמאפשר להביט על העיר מלמעלה.
- רכבת ילדים לסיור בעיר. אתר: train. סיור של 35 דקות ברחבי העיר העתיקה שיוצא מארמון הקפיטול. יש עוד מספר סיורים שניתן להרשם אליהם ברכבת.
- שיט לאורך הנהר. אתר: bateaux. דרך נהדרת נוספת להכיר את העיר היא דרך שיט לאורך נהר הגארון. יש מספר חברות שמציעות שיט לאורך הנהר
קניות בטולוז
- כלבו Galeries Lafayette. אתר: lafayette. כתובת: 8 rue Lapeyrouse. אחת מחנויות הכלבו המפורסמות ביותר של צרפת שמוכרת מגוון גדול של מוצרים. אם הגעתם למקום לקניות כדאי מאוד לעלות לקומה העליונה ולראות את הנוף המדהים של העיר.
- רחוב Rue de Rome. רחוב הקניות המרכזי של טולוז. יש באזור הזה הרבה חנויות מותגים, חנויות נעליים וגם כמה בוטיקים של מעצבים.
- שוק ענתיקות ברחוב Les Carmes. שוק פשפשים עם אווירה מאוד מיוחדת שבערב הופך להיות אזור של מסעדות.
- שוק Marché cristal. כתובת: Boulevard de Strasbourg. שוק איכרים יפה ומקסים עם מגוון גדול של פירות וירקות.
- שוק ויקטור הוגו. אתר: victor-hugo. כתובת: Place Victor Hugo. שוק מלא בפירות וירקות ודגים עם אפשרות לטעום דברים טעימים במיוחד.
- שוק בכיכר הקפיטול. שוק של בגדים ודברי יד שנייה שנערך כל יום רביעי בכיכר הקפיטול בעיר העתיקה.