איזה ביטוח כדאי לעשות כשאנחנו טסים לחו"ל

אחד הנושאים שעולים כשמתכוננים לטיסה הוא שאלת הביטוח. השוק מלא בהרבה הצעות ביטוח שתמיד הצליחו לבלבל אותי. כיוון שאני נוסע הרבה מאוד לחו"ל היה לי חשוב לבדוק את הנושא הזה לעומק. ניסיתי לבדוק איזה ביטוח כדאי לעשות לפני שטסים? האם אפשר להסתפק בביטוח של כרטיסי האשראי? האם יש דברים שצריך לשים אליהם לב כשעושים ביטוח?

חשוב מאוד לעשות ביטוח כשטסים לחו"ל. אם אתם סך הכל בריאים והטיול שלכם לא אתגרי מדי, ניתן להסתפק בביטוח של חברת האשראי בטיול של עד חמישה ימים או לעשות ביטוח בסיסי של אחת החברות. אם אתם מתכננים טיול יותר אתגרי או שיש לכם צרכים מיוחדים תצטרכו להוסיף תוספות ייעודיות. במאמר הזה אני אפרט על הביטוחים השונים.

למה לעשות ביטוח מיוחד לטיול לחו"ל?

חשוב מאוד כשטסים לחו"ל לדאוג להיות מבוטחים כמו שצריך. הרבה אנשים לא מספיק מודעים לצורך הזה ומניחים שהביטוחים הרגילים שיש להם בארץ יהיו תקפים גם בנסיעה לחו"ל.  צריך לדעת שלא רק שהביטוחים הפרטיים לא תקפים בדרך כלל בחו"ל, אלא גם הרבדים הבסיסיים יותר של הטיפול הרפואי שאנחנו מקבלים בארץ מכח חוק בריאות ממלכתי לא  תקפים בזמן טיול בחו"ל. במדינת ישראל אנשים רגילים לקבל טיפול רפואי בסיסי בחינם, אבל אנחנו לא נקבל אותו בנסיעכה שלנו לחו"ל, ולכן כל מחלה או תקלה רפואית אפילו הקטנה ביותר עלולה להיות הוצאה עצומה אם אין לנו ביטוח בריאות מיוחד לנסיעה.

במקרה שבו חס וחלילה נפצע או נחלה בחו"ל אנחנו רוצים להיות זכאים לעזרה ראשונה ובסיסית, ולעזרה בהגעה בחזרה לישראל בלי לשלם סכומי כסף אדירים על הטיפול הזה. אנשים שלא עשו ביטוח מופתעים לגלות אלו סכומים אדירים הם נדרשים שלם עבור ימים ספורים של אשפוז בחו"ל. זה יכול להגיע לאלפים רבים של דולרים. חבל.

מצד שני, אנחנו גם לא רוצים לשלם יותר מדי. גם בזמן שאנחנו נמצאים בישראל אפשר תמיד להוסיף עוד ועוד ביטוחים כדי לכסות את עצמנו בכל מצב בעייתי. הרבה אנשים שמוותרים על הרבה ביטוחים בחיים הרגילים משלמים סכומי בטוחי גדולים ומופרזים בזמן הטיסה לחו"ל בגלל שהשינוי מהמצב הרגיל מעורר חששות. אין שום סיבה להניח שאנחנו נחלה שאיזה תסמונת נדירה דווקא כשאנחנו נמצאים בטיול לחו"ל. אם יהיה צריך טיפול יותא יסודי בדרך כלל ייצבו את המצב של החולה ואז יטיזו אותו בחזרה לארץ.

בכל מקרה, כדאי לעשות את הביטוחים קרוב ככל האפשר להזמנה של הטיסה. חלק מהכיסויים הביטוחיים יחזירו לנו את כרטיס הטיסה במקרה שתתעורר בעיה רפואית שלנו או של בן משחה מדרגה ראשונה לפני הטיסה. לכן, ככל שנקדים לעשות את הביטוח נוכל אולי לקבל את ההחזר במקרה שתיווצר בעיה. כמובן שאם נחכה והבעיה תצוץ לפני שנעשה ביטוח לא נהיה מכוסים, כי חברת הביטוח תבדוק מתי הבעיה התחילה ולא תסכים לשלם עבור הצרכים שהתעוררו. לכן, הצעד שאני עושה מיד אחרי הזמנת הטיסה הוא לעשות ביטוח. אני לא מחכה עם הביטוח אפילו לא יום אחד.

האם הביטוח חינם של חברות האשראי מספיק?

חברות האשראי מציעות ביטוח חינם לנסיעה לחו"ל לבעלי הכרטיסים הבינלאומיים שלהם (ולא לבעלי הכרטיסים המקומיים). הביטוח של חברות האשראי הוא מוגבל בהיקפו, גם במספר הימים וגם מבחינת היקף הפיצוי.

האם כדאי להסתמך על הביטוח של חברות האשראי? כמובן שזו שאלה אישית, אבל אם אתם עושים טיולים עירוניים פשוטים במקומות מסודרים כמו אירופה או ארה"ב, בלי פעילות אתגרית מיוחדת, ואין לכם בעיות רפואיות מיוחדות, סביר שהביטוח הזה יהיה דומה לרמה הביטוחית שיש לכם בארץ, ולכן ניתן להסתפק בו.

חשוב מאוד: פעם הביטוחים של חברות האשראי היו פועלים אוטומטית בכל נסיעה לחו"ל, ולכן לא היה צריך לעשות שום דבר כדי שהם יפעלו, אבל היום חייבים להפעיל את הביטוח דרך המוקדים של החברות אחרת הוא לא פועל. שימו לב. אם החלטתם לנצל את הביטוח הזה אל תשכחו להפעיל אותו.

הביטוח של חברות האשראי מועיל רק לבעל הכרטיס ולא לשאר בני המשפחה, ולכן אם אתם נוסעים עם הילדים לא בטוח שזו תהיה האפשרות הזולה ביותר. אם אתם נוסעים כזוג ויש לשניכם כרטיסי אשראי האפשרות הזו יכולה להיות אידיאלית מבחינתכם. בכל מקרה, חברות האשראי ישמחו למכור לכם ביטוח גם עבור בני המשפחה הנוספים, ולכן לפעמים עדיין יהיה משתלם לעשות את הביטוח דרכם. שווה להרים גם אליהם טלפון ולהשוות מחירים.

מגבלה נוספת של הביטוח של חברות האשראי קשור לעובדה שברוב המקרים הן נותנות ביטוח רק לחמישה ימים של טיול ולא ליותר מכך, אם הטיול שלכם הוא טיול ארוך בדרך כלל תצטרכו להוסיף כסף כדי להפעיל את הביטוח שלהם.

חברות האשראי הם לא צדיקות והם לא נותנות את הביטוח זה כחלק מהשירות שלהם לקהילה. הדרך שבה חברות האשראי מקוות להרוויח מהביטוחים הללו היא דרך התוספות שהרבה אנשים מחליטים להוסיף לביטוח הבסיסי. בזמן השיחה עם חברת האשראי ינסו לשכנע אתכם להוסיף כל מיני ביטחים שחלקם יהיו נחוצים לכם יותר וחלקם פחות, ולכן כדאי להגיע לשיה כשאתם מוכנים מראש ויודעים אלו כיסויים נוספים אתם רוצים.

ביטוח בחינם עם כרטיסי האשראי

נפרט קצת על החברות השונות, אבל בכל מקרה כדאי להתעדכן דרך אתרי האינטרנט של החברות או בשיחת טלפון.

ישראכרט מעניקה דרך חברת AIG ביטוח חינם לחמישה ימים רק למחזיק הכרטיס בגובה של 1,250,000$. מעבר לחמישה ימים ולבני משפחה נוספים צריך לרכוש תוספת לביטוח. כדאי להפעיל את הביטוח דרך האתר כי אז מקבלים הנחה של 15% על תוספות וגם כיסוי כבודה  ושאר הביטוחים הנלווים לחמשת הימים הראשונים בחינם. אפשר להפעיל את הביטוח גם דרך הטלפון במספר 03-6381919 או 03-6364686.

לחברת ישראכרט יש מועדון יוקרתי שנקרא World Elite MasterCard שבו יש ביטוח קבוע שצריך להפעיל אותו רק פעם אחת. הביטוח הזה יעיל גם לבן זוג ולילדים עד גיל 25 והוא תקף ל60 ימי טיול בכל נסיעה. הכרטיס הזה מוצע רק למעט מאוד לקוחות, אבל אם אתם לקוחות חזקים אפשר לבדוק זכאות לכרטיס הזה.

ויזה כאל נותנת ביטוח של חמישה ימים על סכום כולל של 2,500,000$ דרך הראל שניתן להפעיל אותו בטלפון  1700-50-57-57 או 5057*. לאומי קארד נותנת חמישה ימים דרך AIG עד סכום של 1,250,000$ שניתן להפעיל אותו באתר הזה. וגם אמריקן אקספרס נותנת חמישה ימים דרך AIG בסכום דומה שניתן להפעיל אותו כאן.

הרחבות נוספות.

מעבר לביטוח הרפואי החברות צפויות להציע לכם עוד ביטוחים שצריך לשקול אם אנחנו מעוניינים בהם.

ביטוח כבודה – הביטוח הזה מיועד לחפצי ערך שנהיו במזוודה שאבדה או נגנבה. צריך לקחת בחשבון שמצב שהמזוודה לא מגיעה הוא לא דבר נדיר כל כך וקורה בכ2% מהטיסות, ולכן בכל מקרה כדאי לקחת חפצי ערך בתיק הקטן שנמצא לידינו. החברות מדווחות שכמות המזוודות שנאבדות נע בין שתי מזוודות לשמונה לכל אלף מזוודות. חברות התעופה חייבות לפצות על אובדן מזוודה. הסכום שבדרך כלל ניתן על אובדן מחושב לפי משקל המזוודה הוא נע באזור ה100 ש"ח לכל ק"ג. זאת אומרת על מזוודה של 23 ק"ג תקבלו 2300 ש"ח. (חישוב יותר מדוייק הוא סכום של 17 SDR לכל ק"ג אבל זה חישוב מאוד מסובך- ניתן לראות את הערך מעודכן באתר הזה).אם תוכיחו שהיה לכם חפצי ערך רבים תוכלו לקבל פיצוי יותר גבוה בסכום שמגיע במקסימום ל1.600$.

בחלק מהמקרים הרכוש שיש לנו במזוודה לא מגיע לסכום גבוה ולכן אין טעם ברכישת ביטוח נוסף. אם אתם לוקחים אתכם לטיול פריטי לבוש פשוטים ועוד קצת חפצים, לא בטוח שיש טעם ברכישת תוספת כזו. אם יש לכם חפצי ערך מיוחדים במזוודה כדאי לעשות ביטוח באחת החברות, כדי לא להסתבך עם הוכחות לחברת התעופה, וכדי לקבל סכום יותר גדול עם החפצים הם יקרי ערך.

חלר מחברות הביטוח מציעות פיצוי יותר מהיר במקרה של גניבה, ולחלק מהאנשים זה נותן ייתרון סיכולוגי משמעותי שמאפשר להם להתחיל מיד בטיול ולא להתעכב בגלל החוסר במזוודה. בעיני זה לא שווה את הסכום הנוסף שצריך לשלם לביטוח, אבל העניין נתון לשיקולכם.

ביטול נסיעה וקיצור נסיעה – הכיסוי הביטוחי הזה מאפשר לקבל את כרטיס הטיסה בחזרה ולפעמים גם הוצאות נלוות במקרה של ביטול מוצדק של הטיסה. בדרך כלל הכיסוי הזה יופעל במקרה של מחלה (בחלק מהפוליסות רק מחלה עם אשפוז) של המטייל או בן משפחה קרוב או במקרה של מוות. חלק מהחברות מבטחות אותנו גם במקרה של אירוע פלילי שקרה לנו או במקרה שקיבלנו צו 8. בכל מקרה, הביטוח יהיה תקף רק במקרה בלתי צפוי. אם הבעיה הייתה צפויה או שהיה סביר שהיא תקרה חברות הביטוח לא יפצו אותנו.

האם כדאי לשלם עבור הביטוח הזה? נראה לי שהשאלה תלויה במחיר של הטיול וכמה זמן לפני הטיסה הזמנו את הטיסה. אם מדובר בטיסה זולה או בטיסה קרובה מאוד לא כדאי לשלם את הסכום הנוסף של הביטוח.

כדאי לשים לב שהיום חלק מחברות התעופה נותנות אפשרות משלהן לקנות ביטוח כזה ומקנות זכות של ביטול הטיסה או שינוי של מועד הטיסה תמורת סכום מסויים. הרבה מאוד פעמים ההצעות של חברות התעופה יותר משתלמות מההצעות של חברת הביטוח ולכן גם אם אתם חוששים משינוי של התוכניות כדאי לבדוק גם מול חברת התעופה. הייתרון הגדול של חברות התעופה הוא שהן מציעות ביטול מכל סיבה שהיא ולא רק מסיבות מוצדקותץ גם אם סתם נשנה את התוכניות נוכל לקבל את הכסף חזרה או שנוכל לשנות את מועד הטיסה.

יש עוד חברה בשם Trip guarantee שמוכרת שירות דומה של ביטול טיסה מכל סיבה שהיא ולכן אם קניתם כרטיס טיסה הרבה זמן מראש כדאי לשקול לקנות אצלם ביטוח.

ביטוח ספורט אתגרי – חברות הביטוח לא מכסות בביטוח הרגיל תאונות שנגרמות תוך כדי פעילות של ספורט אתגרי. הרבה מכם קוראים א הסעיף הזה ואומרים זה לא נוגע לי, אני לא טיפוס של אקסטרים, אבל כדאי לשים לה שהרבה מהחברות כוללות בספורט אתגרי דברים שהרבה מטיילים עושים כמו סנפלינג, אומגה, טרקטרונים בשטח, צלילה, רולד בליידס ועוד. בכל מקרה שאתם לא בטוחים כדאי להיות בטוחים במאה אחוז שהביטוח מכסה אתכם. הרבה מאוד מהפציעות בטיולים קורות תוך כדי פעילויות כאלו ולא כדאי לגלות שאי לכם כיסוי ביטוחי.

אם אתם יודעים באיזה יום בתוך הטיול אתם מתכננים ללכת לדוגמה לפארק חבלים או לפעילות אחרת כדאי להרחיב את הביטוח רק לאותו יום. הרבה חברות מאפשרות לקנות את ההרחבה הזו רק ליום אחד או שניים וכך לחסוך במחיר הכולל של הביטוח.

כתיבת תגובה