20 צעדים – איך להצליח לישון טוב במלון?

כשאני יוצא לחופשה בבית מלון אני מעוניין לנוח כמו שצריך. אחרי שהצלחתי למצוא מחיר טוב למלון, אני מפנטז על המנוחה שאני אצליח להרוויח מהשהות במלון, אבל יותר מפעם אחת קרה לי שאני נתקלתי בסופו של דבר במצב שבו כמעט לא זכיתי לשינה הגונה. שינה היא עניין עדין והרבה מאוד פעמים השינה מחוץ לבית במקום זר היא לא כל כך פשוטה בשבילנו, במיוחד ככל שאנחנו מתבגרים. שנים רבות של שהייה במלונות גרמו לי לאסוף הרבה מאוד עצות טובות שמנסות לגרום לכך שאפשר יהיה לישון טוב במלון.

בזמן ההזמנה

  1. תוודאו שאתם מקבלים חדר שקט. שני תנאים עיקריים ידועים בתור כאלו שעוזרים מאוד לקבל חדר שקט – חדר בקומות העליונות וחדר רחוק מהמעלית. על שני התנאים האלו כדאי להתעקש.
  2. חפשו חדר שנמצא באמצע המסדרון בקומה שלכם. חדרים כאלו נוטים להיות השקטים ביותר כי הם רחוקים גם מהמעלית וגם מאזורי השירות של המלון שכוללים את העברת הכביסה, מכשירי ונטה, יציאות חירום ועוד.
  3. הימנעו מחדרים שפונים לבריכה. למרות שהמראה של הבריכה הוא יפה מאוד הרעש שעלול להגיע משם הוא מאוד גדול בכל מיני שעות.
  4. אם החדר שלכם פונה לפחים או למכלי המחזור נסו לברר באלו שעות מתבצע הפינוי שלהם. אם הפינוי קורה בשעות המוקדמות בקשו להחליף חדר.
  5. בדקו האם בחדר יש וילונות עבים שמונעים את כניסת האור בבקרים. היכולת לישון עד מאוחר תלוייה הרבה פעמים בקיומם של וילונות אלו.
  6. חפשו חדר שנמצא לפחות כמה קומות רחוק מחללים ציבוריים של המלון כמו ברים, חדרי כינוסים, חדרי אוכל ועוד.
  7. בקשו חדר בקומת הסוויטות של המלון. הרבה פעמים גם החדרים הרגילים בקומות האלו יותר גבוהים מה שנותן בידוד יותר טוב מהקומות האחרות.
  8. נסו לברר האם יש קומות במלון שעוברות שדרוג וחידוש. הימנעו מהקומות האלו כי יכול להיות שם רעש כבד, אבל לפעמים כדאי לבקש קומה שעברה שיפוץ כזה בתקופה האחרונה.
  9. וודאו שמדובר בחדר ללא מעשנים. אם אתם לא רגילים לעשן, עקבות ל סיגריות יכולים למנוע מכם את המנוחה המיוחלת.
  10. בררו אלו אפשרויות של כריות יש לבתי המלון. היום הרבה בתי מלון מציעים אפשרות לבחור בין עובי וקשיחות שונה של הכריות שאתם משתמשים בהם. שינה עם כרית בעובי שונה מהעובי שאתם רגילים אליו יכולה להקשות מאוד על השינה.
  11. אם אתם חברים ולא זוג בקשו שתי מיטות נפרדות. קשה מאוד לישון במיטה עם אדם שאתם לא רגילים לשינה שלו

בואו לקרוא את המדריך שלנו למציאת טיסה זולה

בזמן האריזה

  1. אם יש לכם הרבה מקום במזוודה קחו אתכם סדינים שלכם. הרבה אנשים נרדמים יותר בקלות עם המצעים שהם רגילים אליהם.
  2. אם אין לכם אפשרות להביא אתכם את כל המצעים תביאו לפחות את הציפית של הכרית. התחושה של הציפית עם הראש עשויה לעשות לאנשים מסוימים את ההבדל בין הרדמות קלה לנדודי שינה.
  3. כשאתם אורזים קחו אתכם אטמי אוזניים. גם אם אתם לא רגילים אליהם במקרה של רעש קיצוני אתם תשמחו שיש לכם אותם בהישג יד.
  4. באותה הזדמנות כדאי להוסיף למזוודה כיסויי עיניים למקרה שתרצו לנוח ביום והאור יפריע לכם.
  5. הביאו מטהר אויר בריח שאתם אוהבים. הרבה פעמים הריחות של הכימיקלים שבית המלון משתמש בהם שונים מהריחות שאנחנו מורגלים בהם וזה עלול להפריע לרגיעה שלנו. כדאי מאוד להביא ריחות מרגיעים כמו לבנדר.

הכנות לשינה

  1. אל תאכלו ארוחה גדולה מדי לפני השינה בלילה גם אם בית המלון מאפשר לכם אוכל בלי הגבלה. הארוחה הכבדה תכביד על הקיבה שלכם כשתבואו לישון.
  2. אל תקראו, תעבדו או תאכלו במיטה. ההתרגלות לפעולות אחרות במיטה מרגילה את הגוף שהמיטה אינה מיועדת לשינה. לפעמים בחדר במלון זה קצת מסובך כי אין מקום אחר נוח לפעולות האלו.
  3. תשתיקו את צלילי ההודעה של הטלפון הסלולרי. העצה הזו משמעותית באופן מיוחד אם אתם נוסעים לאזור זמן אחר מאשר האזור שבו מתנהלים החיים שלכם בדרך כלל כי זה עלול לגרום לכך שתקבלו הרבה הודעות באמצע הלילה. כדאי לכבות אפילו את הרטט של ההודעות.
  4. כדאי מאוד לשתות כוס תה של קמומיל או סוגים אחרים של תה ללא קפאין. זה עוזר להרגיע את הפעילות של הקיבה לפני השינה. אל תשתו יותר מדי שלא תצטרכו לקום לשירותים באמצע הלילה.
  5. שתיה קלה של יין לפני השינה עשויה לעזור לשינה אבל כמות גדולה של אלכוהול תפריע לכם בשינה
  6. הרבה פעמים "רעש לבן" בתוך החדר יכול לעזור לכך שלא תשמעו את הקולות מבחוץ. ניתן להשתמש לצורך זה ברעש הקבוע של המזגן או להוריד לטלפון רעש לבן מהאתר הזה.
  7. כדאי לשים את השלט" לא להפריע" על הדלת של החדר כדי למנוע הפרעה של הצוות בזמן השינה. תופתעו לגלות שיש בתי מלון שעבודת הצוות מתחילה בהם בשעה יחסית מוקדמת.
  8. תסדרו מספר שעונים מעוררים כדי שלא תתעוררו באמצע הלילה מודאגים מהשאלה האם תתעוררו כמו שצריך בבוקר.
  9. תעשו מקלחת חמימה ארוכה. זה עשוי להרגיע אתכם לפני השינה.
  10. אם אתם חייבים לראות קצת טלוויזיה לפני השינה תבחרו תכוניות לא מפחידות או מלאות באקשן כדי שתצלחו להירגע.
  11. תדליקו את האור בשירותים כדי למצוא את הדרך שלכם בלילה במקרה הצורך ותסגרו את הדלת כדי למנוע את האור.
  12.  

בתוך המיטה

  1. תנשמו נשימות איטיות ועמוקות במיטה כדי שירגיעו אתכם וירגילו אתכם למקום החדש.
  2. אם יש רעש שמפריע לכם מהשכנים או ממקום אחר במלון אל תחכו יותר מדי עם הדיווח למלון על הרעש. הזמן שייקח לכם לנסות להירדם ללא הצלחה יכול להיות הרסני ולהבריח לגמרי את השינה.
  3. אל תהססו לבקש להחליף חדרים אם החדר שלכם רועש מדי ואתם לא מצליחים להירדם. רוב בתי המלון יסכימו לקבל בקשה כזו.
  4. אם אתם לא נרדמים ואתם לגמרי ערניים אל תישארו במיטה כדי שתוכלו לחזור אחר כך לניסיון מחודש של הירדמות.

שינה נעימה.

מחשבה 1 על “20 צעדים – איך להצליח לישון טוב במלון?”

  1. קרה לי מספר פעמים בחורף שבית המלון ביטל את הקירור במזגן, והפעיל את החימום. למרות שכיוונתי את המזגן לקירור, התעוררתי באמצע הלילה בחום נוראי, ונאלצתי לאוורר את החדר. מומלץ לבדוק זאת לפני השינה.

    הגב

כתיבת תגובה