מתי הכי כדאי להזמין טיסה בזול?

הרבה פעמים אנחנו נשאלים מתי כדאי להזמין טיסה. האם יש ימים בשבוע שבהם עדיף להזמין טיסה מאשר ימים אחרים? כמה זמן לפני הטיסה כדאי להזמין? האם יש זמנים קבועים שבהם כדאי להזמין טיסה?

בגדול אין טריקים שעובדים תמיד ואין זמנים ברורים באופן חד משמעי,  שבהם הזמנה של טיסה תוריד את המחירים, ולכן אין שום ברירה, אלא להפשיל שרוולים ולהתאמץ בשביל למצוא טיסות זולות. חייבים להישאר ערניים ולחפש לאורך זמן את הטיסה הכי טובה בשבילנו. אחרי שזה נאמר, בכל זאת יש מספר כללים שאפשר לנסות להשתמש בהם כדי להצליח לקבל טיסה יותר זולה. הכרת הכללים האלה יכולה ללא ספק לעזור.

מעקב אחרי מחירי הכרטיסים.

האם ידעתם  שמחירי הטיסות משתנים  כל הזמן? מחקרים שנעשו לאורך זמן מראים שמרגע שחברות התעופה מציעות טיסה לקניה, עד הרגע שהטיסה תעזוב את הקרקע המחיר שלה ישתנה בממוצע 64 פעמים! אין הרבה מוצרים שאנחנו קונים שהמחיר שלהם משתנה באופן כל כך קבוע. חלק לא קטן מהשינויים במחיר הטיסה  הם שינויים די משמעותיים במחיר. השינוי הממוצע של מחיר טיסה הוא  34 דולר, שזה שינוי מאוד משמעותי לכיס שלנו כצרכנים, ולכן הרבה אנשים מנסים למצוא כללי אצבע פשוטים ולגלות מתי הזמן הטוב ביותר מבחינתם להזמין טיסה.

כל הכללים שנביא בהמשך מבוססים על סטטיסטיקות של סוכנויות נסיעות גדולות ואתרים ענקיים, אבל כמו בכל סטטיסטיקה, יש הרבה מאוד יוצאי דופן, ולכן אין שום ברירה אלא לעקוב כל הזמן אחרים לעשות צריך לעשות עבודת הכנה מדוקדקת לפני שאתם מזמינים טיסה.

אנחנו מאוד ממליצים להתחיל לחוש את המחירים כמה ימים לפני שניגשים להזמנה עצמה, כדי שנדע האם המחיר שהוצע לנו מחיר זול או יקר. אדם שלא מכיר את מחירי הטיסות לא יכול לדעת האם טיסה להודו יותר זולה ממחיר טיסה ליוון, ולכן הוא עלול להזמין טיסה במחירים לא מוצלחים. אם מצאתם מחיר מאוד זול, לא כדאי לעשות יותר מדי חשבון ופשוט להזמין אותו.

כמה זמן לפני הטיסה להזמין?

השאלה המרכזית ביותר לגבי זמן ההזמנה של טיסה היא כמה זמן לפני הטיסה כדאי להזמין את הטיסה. להרבה אנשים יש תחושה שאם הם ישריינו לעצמם טיסה הרבה חודשים מראש הם יקבלו את המחיר הכי נמוך. גם טיסות ברגע האחרון נחשבת בעולם כשיטה מוכרת להזמנת טיסות. האגדה מספרת שאם נבוא לשדה התעופה ונחפש כרטיסים זולים להיום נוכל למצוא הרבה מציאות. מהניסיון שלנו ושל אחרים אלו טעויות מאוד גדולות.

הרבה מאוד אתרים  עשו מחקר מקיף לגבי השאלה הזו, והם עוזרים לנו בחיפוש של הזמן האידיאלי ביותר לחיפוש טיסה. הרבה מהם טוענים שהזמן הולך ומתארך בשנים האחרונות, ולכן אם לפני שנה שנתיים אפשר היה לדבר על זמן של שמונה שבועות הרי שעכשיו אתרים רבים מדברים על כך שהזמן הזול ביותר להזמין טיסה הוא בממוצע 70 יום לפני הטיסה, שהם קצת יותר מחודשיים.

כמובן שצריך לקחת את האמירה הזאת היא בערבון מוגבל בגלל שמדובר בממוצע של הרבה מאוד טיסות, ויש טיסות רבות שהזמן  הטוב ביותר להזמין אותם הוא הרבה יותר רחוק מ-70 ימים ויש טיסות שהזמן להזמין אותם הוא הרבה הרבה יותר קרוב.

אבל אפשר לומר די בוודאות, שכמעט תמיד הזמן הזול ביותר להזמין טיסה בין 120 יום לפני הטיסה לבין 20 יום לפני הטיסה. באופן כמעט קבוע, אלו הזמנים הכי טובים בשביל להזמין טיסות ולכן המסקנה המתבקשת היא שאנחנו לא נזמין טיסה כמעט אף פעם שישה חודשים לפני הטיסה ונשתדל מאוד לא לחכות לשלושה שבועות האחרונים לפני הטיסה. זה עדיי משאיר טווח זמנים גדול מדי, ולכן אם נרצה לדייק יותר ניתן לומר שברוב מוחלט של הפעמים, הזמן שבין חודשיים וחצי לפני הטיסה לבין חודש לפני הטיסה הוא בדרך כלל הזמן האידיאלי להזמנת טיסות.

עונות השנה ויעדי טיסה משפיעים על זמן ההזמנה

האמת היא שאם רוצים להיות יותר מדויקים ניתן לראות שיש הבדל גדול בין העונות השונות של השנה. אם הטיסה שלנו מיועדת להיות באביב אז כדאי שנמהר יותר להזמין מראש בגלל שהטיסות באביב מגיעות לשפל המחירים שלהם 90 יום בממוצע לפני הטיסה. לדוגמא, אם אנחנו רוצים לטוס באמצע אפריל כדאי לחפש את הטיסה הזולה ביותר באזור אמצע ינואר. בחורף ובסתיו זמן ההזמנה מראש הוא יותר קצר ועומד על ממוצע של חודשיים, ובקיץ השפל של המחירים הוא הכי קרוב לטיסה עצמה ועומד על חודש וחצי, ולכן טיסה באמצע אוגוסט כדאי להזמין ממש בתחילת יולי.

כלל נוסף שכדאי להכיר הוא שיש הבדל גדול בין טיסות לאירופה לבין טיסות ליעדים יותר מרוחקים כמו ארה"ב וקנדה או המזרח הרחוק. ככל שאנחנו טסים למקומות יותר רחוקים אנחנו יכולים לצפות שרגע השפל של המחירים יהיה יותר רחוק מאשר בטיסות לאירופה, בגלל שאנשים בדרך כלל מזמינים טיסות למקומות רחוקים יותר מוקדם, ולכן הזמן שבו חברות התעופה מצפות שהטיסה תתמלא מגיע יותר מוקדם. אם הטיסה שלכם היא לארה"ב אפשר לומר שזמן ההזמנה הממוצע לפני הטיסה יהיה גדול באופן משמעותי, וכדאי לשים לב למחירים באזור של ארבעה חודשים לפני הטיסה.

אל תעשו הזמנה מאוד מוקדמת או ברגע האחרון

טיסות יכולות להתפרסם גם שנה ומעלה לפני הזמן של הטיסה בפועל, ואז הן יחסית מאוד יקרות. בזמן הזה שבו מגיעים הקונים הראשונים הוא וזמן שחברות התעופה חושבות שהן עדיין לא צריכות להוזיל את המחירים, כי אנשים שמזמינים כל כך מוקדם הם או אנשי עסקים או אנשים שיש להם צורך מאוד גדול ובוער בטיסה בתאריכים האלה ולכן הם מקדימים להזמין. אנשי עסקים בדרך כלל לא משלמים בעצמם עבור הטיסות שלהם אלא החברה, ואנשים שיש להם אילוץ יהיו מוכנים בדרך כלל לשלם יותר.

בתקופת הביניים שבין שישה חודשים לפני הטיסה לבין שלושה חודשים לפני הטיסה, המחיר מתחיל קצת לרדת מהמחיר הראשון הגבוה אבל בדרך כלל לא מגיע לשפל של המחיר.  אם אתם נמצאים בלחץ וצריכים לוודא שיש לכם טיסה למקום מסוים בתאריכים האלה, אז כדאי להזמין בזמן הזה, ולא להתפתות לשריין מקום במטוס יותר משישה חודשים לפני התאריך. הסיכוי שכל המקומות יהיו תפוסים שישה חודשים לפני התאריך הוא מאוד נמוך, וכך תוכלו להרוויח את ירידת המחיר הראשונה.

יוצא דופן לכלל הזה שאמרנו הם מחירי השקה שחלק מחברות הלואו קוסט עושות. לפעמים חלק מהחברות כמו איזי-ג'ט מפרסמות ביום מסוים את כל הטיסות שיש להן לתקופה הבאה, ואז כדי ליצור רעש ופרסום באותו יום הן מציעות מספר מוגבל של טיסות במחיר מוזל. ביום כזה כדאי לחפש מציאות גם אם אנחנו עדיין רחוקים מאוד מיום הטיסה.

גם הזמן שהיא יותר קרוב כבר לטיסה משלושה שבועות ומטה הוא זמן בדרך כלל המחירים מתחילים לעלות שוב. אם כבר מדובר ממש בכמה ימים לפני תחילת הטיסה סביר להניח שהמחיר כבר יקפוץ למעלה ויהיה הרבה יותר יקר. בשבוע שלפני הטיסה חברות התעופה מניחות שאנשים שמזמינים הם בדרך כלל אנשי עסקים שלא משלמים עבור טיסה בעצמם או אנשים שזקוקים לטיסה באופן דחוף ולכן נזכרו ברגע האחרון, ולכן הרבה יותר קשה למצוא מחירים זולים בזמן הזה. פעם, חברות התעופה היו מנסות למלא מטוסים ברגע האחרון ולכן היו הוזלות ביום הטיסה אבל היום קשה מאוד למצוא הוזלות כאלו.

תזמינו ביום שני ולא בשבת

במשך תקופה מאוד ארוכה הייתה אגדה מקובלת בין מזמיני הטיסות, שהזמן הכי טוב בשבוע להזמין טיסות הוא ביום שלישי. ההיגיון מאחורי הטענה הזאת הייתה שבאמצע שבוע אנשים פחות נוטים להזמין טיסה, אלא נוטים להזמין בדרך כלל טיסה או בתחילת השבוע או בסוף השבוע. אבל המחקר שסקייסקנר מפרסמים טוען שהמחיר של טיסות הוא הכי נמוך דווקא ביום שני, והמחיר הכי יקר של טיסות הוא בשבת. ההפרשים בין ימי שני לימי שבת יכול להגיע לעשרה אחוזים, ולכן כדאי לנסות את השיטה הזאת ולחפש הרבה מאוד פעמים את הטיסה הזולה ביותר שאנחנו רוצים דווקא ביום שני, ולהשתדל להימנע מחיפושים בשבת. אני קצת סקפטי לגבי השיטה הזו ואני לא מרגיש שיש הבדלים משמעותיים בין ימי השבוע.

הגענו לתחתית?

איך אפשר לדעת אם הגענו לשפל ומכאן המחירים רק יעלו  או שצפוי שהמחירים ימשיכו לרדת וכדאי לחכות עוד קצת. זאת שאלת מיליון הדולר, וכמובן שאי אפשר לענות לגמרי על השאלה הזו, אבל יש מספר דברים שניתן לעשות כדי להיות עם אצבע על הדופק.

חלק ממנועי החיפוש מאפשרים לנו היום לקבל התראה בזמן שהמחיר יורד. למשל לgoogle flights יש שירות כזה שמאפשר לנו לקבל התראה כל פעם שיש שינוי במחיר. הרבה מאוד פעמים קצת לפני הזמן שאני מצפה שהמחיר יגיע לשפל שלו אני מבקש מהם שיתנו לי התראה על שינויי מחירים, ועובר על המחירים למשך כמה ימים. כשאני מגלה הוזלה יוצאת דופן אני קונה את הכרטיסים.

יש היום גם כמה אתרים שמנסים לנבא האם המחיר צפוי לעלות בימים הקרובים או שהוא צפוי לרדת. הם עושים את ההערכה הזו על פי הניסיון שלהם מאלפי טיסות שהם עוקבים אחריהם. כמובן, שאי אפשר לסמוך על כלי הניבוי האלה באופן מלא אבל הם יכולים לעזור לנו לקבל כיוון האם כדאי עוד קצת לחכות.

שיטה נוספת שיכולה לעזור היא לעקוב במקביל גם על טיסה שצריכה לצאת על ידי אותה חברת תעופה לאותו מקום שבועיים לפני התאריך שאנחנו רוצים ולראות כמה זמן לפני הטיסה היא הגיעה לשפל של המחיר שלה, ולנסות להזמין פחות או יותר באותה כמות של ימים לפני הטיסה כמו השפל של הטיסה ההיא, כי לחברות התעופה יש הרבה פעמים אסטרטגיה דומה לגבי מחירי הטיסות שתעבוד באופן דומה בכל הטיסות לאותו מקום. כמובן, שכדאי לשים לב שהתאריך שבחרנו שבועיים לפני הוא לא תאריך יוצא דופן כמו חד או חופשה כי זה משנה מאוד את המחירים.

כתיבת תגובה