חוויות מבתי מלון בחופשה – סקירה

לינה במלון יכולה להיות חוויה מדהימה לטובה ועלולה להיות אסון שיכול להרוס את כל הטיול. הרבה מאוד פעמים קשה לדעת מראש איך יהיה המלון שבו אנחנו הולכים לישון. ניסינו לאסוף מהרשת חוויות מעניינות של אנשים מלינה בחופשות שלהם בעולם.

המלצות מבלוגריות מובילות

בין היתר פנינו גם לשלוש בלוגריות מובילות בתחום התיירות כדי להינות מהניסיון שלהן בנסיעות בעולם. בשנים האחרונות המקום של בלוגרים בהמלצות על חופשות הולך וגדל. היום אנחנו מודעים הרבה יותר למניפולציות שחברות עושות לנו בכתיבה באינטרנט ולכן אין כמו אדם אמיתי שכותב על החוויות שלו כדי לאפשר לנו לתכנן את החופשה שלנו, ולפתוח בפנינו אפיקים חדשים.

נופרהבלוגרית הראשונה שפנינו אליה היא נופר רונן מהבלוג מטיילת מחוץ לקופסא. הבלוג של נופר הוא בלוג מיוחד מאוד על טיולים בעולם. כמו שהשם של הבלוג רומז, הוא מציע הרבה פעמים הצעות לא שגרתיות לטיול. נופר ובעלה מטיילים כבר כמה שנים באופן רצוף בעולם, ונהנים מהחיים. אני מאוד נהנה לקרוא את הבלוג הזה כי מסתתרים בהמלצות של נופר מקומות שלא כל תייר מגיע אליהם, והכתיבה של נופש יוצרת חשק גדול להצטרף למסע שלה. הבלוג של נופר הוא מאוד נעים לעין ומעניין.

ליטל שפיר

הבלוגרית השנייה שפנינו אליה היא ליטל שפיר מהבלוג  PassportsPlease. ליטל היא סטודנטית בעלת ניסיון בטיולים בעולם שמארגנת טיולים בתקציב שפוי, בעיקר באירופה ובמזרח הרחוק. הייתרון הגדול של הבלוג של ליטל הוא בכך שההמלצות לטיולים מתחשבות גם בתקציב וביכולת לטייל בזול. לפעמים הקריאה בבלוגים של אנשים אחרים מפתה אותי לחוויות מאוד יקרות ועמוסות, ולכן נעים לקרוא בלוג שמחפש גם את היפה והנעים וגם את המחיר הזול.

מכיל מנורבלוגרית נוספת שהסכימה לשתף אותנו בחוויות שלה היא מיכל מנור מהבלוג המצויין רואה עולם, שהוא אחד הבלוגים המקיפים ביותר בתחום הטיולים בעולם. מנור היא עיתונאית, והמקצועיות שלה ניכרת בכתיבה הקולחת והמעניינת שלה. אפשר למצוא בבלוג שלה עשרות המלצות לטיולים ברחבי העולם, עם המלצות נהדרות על מקומות חבויים שבדרך כלל קשה למצוא מהמדריכים הרגילים, ובכלל הבלוג מצליח להעביר את חווית החופשה בצורה מדהימה.

לינה בחופשה עלולה להיות חוויה קשה שהורסת טיול

בתי מלון יכולים להתברר כמקומות מאוד לא נעימים ולפעמים שהות במלון גרוע יכולה להרוס את כל הטיול. לפעמים יש בתי מלון שהתגובות עליהם באתר tripadvisor, פשוט גורמים לנו לתהות מה בדיוק קרה לאנשים בחופשה שם. חיפוש אחרי "'worst hotrl ever" בגוגל מביא תוצאות רבות שממש מעוררות בחילה.

בית מלון‬ שנמצא בToepelo שבמיסיסיפי מקבל באתר את הציון הכי נמוך האפשרי. אחת התגובות על המלון כותבת כך: "סיבות להמלצה על המלון: מיקום נהדר – דקה מהפארק הלאומי וקרוב לדאוון טאוון ולכל האטרקציות. סיבות למה לא ללון במלון: הייתה שלולית גדולה של דם ליד הדלת שלנו". אני מנסה לדמיין את אשתי קמה בבוקר במלון ליד שלולית של דם. בית מלון אחר זוכה פעם אחרי פעם לתגובות על כך שיש תחושה ברורה בחדר שהוא שימש כבית בושת רגע לפני שהאורחים הוכנסו לחדר.

הבלוגריות שלנו מספרות גם הן על חוויות לינה לא נעימות שהן חוו. ליטל מספרת על מלון פשוט שהיא ישנה בו בחוף בסרי לנקה שהיה לא נעים, לא נקי במיוחד ומלא בחרקים. "הגענו למלון פשוט בסרי לנקה, הכל היה טוב עד שירד גשם, נכנסנו לשירותים ותוך דקות הם התמלאו בכמה מאות זבובי חול, שלא התקשו להיכנס בהתחשב בכך שהחלון היה פשוט חור בקיר ללא שום אפשרות סגירה…". מיכל מספרת על חוויה לא נעימה שהייתה לה כמטיילת. לפני הרבה שנים הם שכרו דירה במקום שהיה בעבר אורווה. בעלי הדירה השאירו את העיצוב כך שהמקום ייראה כמו אורווה (עם שוקת וברזים של אורווה), היא אומרת שזה אולי עיצוב מיוחד, אבל מבחינתה זה היה מזעזע ולכן הם עזבו אחרי לילה אחד. לנופר יש זכרונות לא נעימים מהוסטל זול בויאטנם: "החדר היה בקומה אחרונה בעליית גג עם ריח נוראי של סיגריות ופשפשים במיטה. המקום היה כל כך גרוע עד שבשלוש בלילה אנחנו החליטנו לעוף משם ושוטטנו ברחובות עד שמצאנו הוסטל נורמלי שקיבל אותנו".

המלון הכי גרוע אי פעם

מקומות לינה מדהימים בעולם

מצד שני, מלונות יכולים לפעמים לתת חוויית לינה מדהימה שתישאר איתנו לזמן רב. חלק מהמלונות ואתרי הלינה יוצרים חוויה חד פעמית יוצאת מגדר הרגיל. למשל, בתי מלון בתוך שמורות טבע או כאלו שיוצרים תחושה של מים שאין להם סוף מכל כיוון. גם לפינוקים הקטנים שניתן לתת סביב השינה כמעט ואין גבול. למשל, ברשימת 100 בתי המלון הטובים בעולם  ניתן לראות בתי מלון מרהיבים שרק הדימיון ברא. רשימות כאלו והמלצות ניתן למצוא בהרבה מקומות ברשת.

הבעייה היא שחלק גדול מהמקומות הללו מאוד יקרים וחלק לא קטן מההמלצות של האתרים הגדולים נקנו בכסף, ולכן אנחנו מציעים גם לנסות להתרשם מחוות הדעת שיש באתרים הגדולים שמציעים חוות דעת מאנשים, וגם להיעזר בהמלצות שניתן למצוא בבלוגים שונים. ביקשנו מהבלוגריות לספר על חווית לינה טובה שהייתה להם.

מיכל מספרת שהיו שני מקומות מיוחדים, אחד בסקוטלנד והשני בשוודיה. המיוחד בשניהם היה, שהבית ישב ממש על האגם וכך הם זכו גם לנוף מדהים כל בוקר וגם לאופציה לשוט באגם ממש היישר מהחצר האחורית של הבית. ליטל זוכרת לטובה במיוחד את ריזורט Meeru באיים המלדיביים, אי שלם שכולו נראה כמו גן עדן, חופים שאין בשום מקום, שירות מושקע מעבר לכל הציפיות וחוויה כללית יוצאת דופן. נופר זוכרת חוויות מיוחדות בעיקר מלינות יוצאות דופן כמו בקתה צפה על המים בתאילנד, צימר מעץ באמצע היער ברומניה ובקתה על יד נהר והרים בויאטנם. ממש מעורר חשק לצאת לחופשה.

טיפים למציאת מלונות טובים בעולם

שאלנו את ליטל מיכל ונופר איך הן מוצאות מקומות לינה טובים ברחבי העולם. מנופר שמענו שהיא בעיקר מחפשת באינטרנט , בודקת בביקורות את הביקורות השליליות ורואה מה אנשים ממש לא אהבו במלון. הכי הרבה היא שמה לב לעניין של נקיון. אם יש ביקורת רעה על מצב הניקיון בחדר אז היא לא תזמין. ליטל מוסיפה שהיא לרוב בודקת בבוקינג שהוא האתר הכי נוח לדעתה לחיפוש, אבל מקפידה להשוות מחיר לאתרים אחרים ולאתר המלון עצמו ולפעמים להזמין דרכם. תמיד היא לוקחת בחשבון גם את אתר AirBnB להשכרת דירות, שם אפשר למצוא לינה זולה ואיכותית שמאפשרת גם לבשל בעצמך ולחסוך במהלך החופשה. למיכל יש פירוט נרחב על הדרך שבה היא מוצאת מקום לינה: "אני מתעסקת הרבה מאד בחיפוש אחרי בית הנופש האידאלי. מחפשת גם באתרים מקומיים ולא רק בבוקינג או איירביאנדבי. חשוב מאד לשים לב לביקורות על הבית – אם מצויין שהמקום לא נקי או רועש מבחינתי זה סימן אזהרה. אני גם בודקת היכן הבית נמצא במפות גוגל. אם אני רואה שהוא קרוב לפסי רכבת או כביש מאד ראשי אני אפסול אותו, מצד שני גם הוא הוא באיזה חור שצריך להגיע אליו בכביש מתפתל אני אעדיף לא לקחת ואמשיך לחפש עד שאמצא את המיקום האידאלי".

מי שרוצה להתמקצע בעניין של מציאת מקומות לינה יכול לקרוא גם את המדריך שלנו למציאת מלון בזול.

יש דברים נופסים שכדאי לשים לב אליהם כשמגיעים למלון כדי להפוך את הלינה לנעימה יותר.

ליטל אומרת לנו שחשוב לדאוג להביא מתאם חשמל שמתאים למדינה בה אתה מתארח. לפעמים שווה לכתוב בקשות מיוחדות בעת ההזמנה כמו לבקש חדר בקומה גבוהה או חדר עם מרפסת. זה לא עולה כסף ולרוב משתדלים להתחשב בכך אם ביקשתם מראש. כדאי לשים לב שאפשר לפעמים לבקש צ׳ק אאוט מאוחר ולקבל תוספת של כמה שעות ללא תשלום. ליטל גם מוסיפה שאם אתם מטיילים בלי רכב כדאי לשים דגש משמעותי על המיקום בעת בחירת הלינה.

מיכל מוסיפה מהניסיון הפרטי שלה ואומרת שהם משפחה של ארבע נפשות, אבל כל אחד מהם אוהב להתכסות בשמיכה משלו. בדר"כ משאירים להם בבתים שתי שמיכות זוגיות ולכן הם תמיד מוודאים מראש שתהיינה ארבע שמיכות נפרדות. בעלה גם מביא את הכרית שלו מהבית. עוד דבר שכדאי לבדוק הוא האם יש מכונת כביסה ומייבש, בעיקר אם באים לתקופה של מעל שבוע.

היא גם מוסיפה דברים שקשורים לחוויה האישית שלהם בטיולים: "אנחנו אנשים שמטיילים לאט, שאוהבים לבשל, שמחפשים את החוויה המקומית ולכן מאד חשוב לנו הבית אותו אנחנו שוכרים כי מבחינתנו הוא עוד חלק מחווית הטיול וכי אנחנו נמצאים בו יחסית דיי הרבה. בגלל שבעלי אוהב לבשל בטיולים, אני בודקת האם המטבח גדול יחסית ובגלל שאני אחראית על שטיפת הכלים – אני מוודאת שיש גם מדיח כלים".

לנופר גם יש כמה טיפים מהניסיון שלה: "אם מדובר במקום לינה בעיר אני ממליצה לכתוב בהערות שזה יהיה חדר שלא פונה לכביש ראשי. אם ישנים במלון עם הרבה מקומות חברים עם תינוק או שיש מגבלה פיזית ממליצה לבקש חדר בקומה הראשונה או השנייה כי לפעמים לוקח למעלית הרבה זמן להגיע ואם יש צורך לרדת או לעלות במדרגות אז כדאי לדאוג שזה לא יהיה בקומה גבוהה מדי".

האם יש לכם חוויות או טיפים שהייתם רוצים לשתף אותנו בהם? מוזמנים לכתוב בתגובות.

 

 

 

 

כתיבת תגובה