בנסיעה האחרונה שלי לחול, בטיסה חזרה מפריז עמדה לפני בתור בבידוק אישה שתכננה להעלות בתיק שלה לעלייה למטוס מוצרי קוסמטיקה רבים שהיא קנתה במיטב כספה. בגלל תקנות התעופה המחמירות בשנים האחרונות הבודקים לא אישרו לה להעלות את המוצרים הללו למטוס והיא נאלצה להשאיר את כולם בפח שליד נקודת הבדיקה. מדובר היה במוצרים בערך של מאות אם לא אלפי שקלים. האישה התחננה בפני הבודקים במשך זמן ארוך מאוד שירשו לה להעלות את מוצרי הקוסמטיקה שלה, אבל הם לא יכלו לעזור לה, והכל מצא את דרכו לפח (מעניין מי אוסף בסוף היום את כל הדברים שנזרקים לפח שליד עמדת הבידוק).
הבעיה שרוב האנשים נתקלים בה היא שחברות התעופה לא מאפשרות להביא מים לטיסה, ולכן צריך לדעת מראש את הכללים אם רוצים שתהיה לנו שתייה בטיסה.
שימו דברים נוזליים במזוודה שהולכת לבטן המטוס
כדאי לדעת שכל דבר נוזלי צריך לשים במזוודה שהולכת לבטן המטוס ולא לתיק שעולה איתנו למטוס. צריך לקחת בחשבון שכל דבר שהוא לא ממש מוצק נחשב על ידי חברות התעופה לנוזלי. כל פעם שיש לכם ספק בעניין תשתמשו בכלל של יש ספק – אין ספק, כי חברות התעופה מאוד מחמירות. הרבה פעמים אנשים חוששים לשים דברי ערך במזוודה מחשש שהם ייגנבו או יישברו, אבל הבודקים כמעט תמיד לא יאשרו להעלות את הנוזלים הללו למטוס ולכן לא כדאי בכלל להסתכן. יש שדות תעופה וחברות תעופה מסוימות שמאשרות להעלות למטוס מוצרים שנקנו בדיוטי פרי בתנאי שהם עדיין סגורים, אבל לא כל חברות התעופה מאשרות את זה ולכן כדאי לבדוק את זה מראש. כאן ניתן לראות את התנאים של אל על להעלאת שתייה למטוס.
אם אתם לא רוצים להכניס את הנוזלים למזוודה בגלל שאין לכם מקום במזוודה, אתם מוזמנים לקרוא את הטיפים שלנו לאריזת מזוודה.
הבעיה שנוצרת הרבה פעמים מהמדיניות הזו היא שאנחנו לא יכולים להעלות איתנו למטוס מים ושתייה ולא קרמי לחות למיניהם. בדרך כלל האוויר במטוסים הוא יבש ולא נעים ולכן אנשים עם עור רגיש סובלים בטיסות מיובש בידיים ובעור. חוץ מזה, היום בהרבה מהטיסות לאו קוסט אין אוכל ושתיה ולכן אנשים רוצים להעלות איתם שתייה למטוס.
אלו נוזלים ניתן להעלות בכל זאת לטיסה?
איך בכל זאת, ניתן להעלות קרם לחות או שתייה למטוס. חברות התעופה מאפשרות להעלות נוזלים למטוס בתנאי שהם נמצאים בבקבוקים קטנים שמכילים לא יותר מ100 מ"ל של משקה.
אני ממליץ להשתמש בבקבוקים של סבון ושמפו שמחלקים בבתי מלון בשביל קרמי לחות או דברי קוסמטיקה שרוצים להעלות למטוס. כדאי לרוקן את הבקבוקים מהתכולה שלהם ולמלא אותם בקרמים שאנחנו מעוניינים שישמשו אותנו במטוס. משחות שיניים ומשחות דומות ניתן לפעמים להשיג בשפופרות קטנות במיוחד. חלק מחברות של הקוסמטיקה מחלקות בפארמים דוגמיות. הדוגמיות הללו נהדרות בשביל טיסות וכדאי לשמור אותן, כמעט תמיד בזמן שעושים קנייה של מוצרי קוסמטיקה אפשר לבקש מהמוכרת שתוסיף לנו קצת דוגמיות שיש אצלה. לפעמים פנייה באינטרנט לחברות עצמן יכול להביא לנו עוד דוגמיות כאלו.
לגבי שתייה, יותר קשה למצוא בקבוקים קטנים כל כך של שתייה. אפשרות אחת שמתאימה למי שאוהב לשתות מים מהברז היא להביא בקבוק ריק בתוך התיק, להעביר אותו בנקודת הבידוק כשהוא ריק ולמלא אותו בשירותים או בקולרים שנמצאים אחרי נקודת הבידוק, ואז יהיה לכם מים בטיסה. מי שלא אוהב מים מהברז יכול כמובן לקנות במטוס או בשדה התעופה אחרי הבידוק שתייה במחיר יקר מהרגיל או לקנות בקבוקים קטנים לצורך שתייה במטוס שנמכרים בדיוק לצורך הזה.
בכל מקרה, לא כדאי להביא יותר מדי בקבוקים קטנים עם נוזלים כי בדרך כלל לא יאפשרו לכם להכניס יותר מעשרה בקבוקים כאלו. את כל הבקבוקים צריך לשים בתוך תיק כלי רחצה ועדיף שהוא יהיה שקוף. גם תיקים כאלו ייעודיים נמכרים בשנים האחרונות. כל העניין הזה דורש התארגנות רצינית בזמן האריזה ולכן כדאי למי שטס הרבה לשמור תיק רחצה מיוחד ארוז לכל פעם שעולים למטוס.
נוזלים במטוס בטיסה מנתב"ג
אני מעדכן שנכון לזמן הזה, קיץ 2021, רשויות התעופה בישראל מאפשרות להעלות נוזלים למטוס, ולא עושות בעיה בכלל בעניין הזה. לטענת הרשויות בשדה התעופה, ההיתר הזה נובע מהבדיקות הביטחוניות הטובות של הרשות. לעומת זאת בשאר העולם עדיין המגבלה על העלאת נוזלים קיימת.
נהנתם מהמדריך? רוצים לעזור לנו כדי שנוכל להמשיך לכתוב עוד מדריכים? אנחנו נשמח אם תוכלו לעשות את ההזמנה הבאה שלכם בבוקינג דרך הקישור הזה. תודה.
זאת אומרת, בדרך כלל ניתן להעלות נוזלים בטיסה מישראל לעולם ולא ניתן להעלות נוזלים בטיסה חזור.
טיסה נעימה.
תודה רבה על המידע שעזר לנו מאד